Bitcoin lompakko

Bitcoin lompakko on digitaalinen lompakko, jossa voi säilyttää ostetut virtuaalivaluutat joko pelkät bitcoinit tai joissain tapauksissa myös muut. Lompakkona voi toimia myös sijoitusalusta, mutta jos sijoituksia on kerääntynyt enemmänkin ja bitcoinien arvo on korkea, tulee lompakon hankkiminen ajankohtaiseksi. Sillä voi turvautua myös hakkereita vastaan, vaikka nykypäivän myyntialustatkin ovat turvaominaisuuksiltaan hyvällä tasolla. Sitä tarvitsee myös silloin, jos ajatuksena on käyttää bitcoineja maksuvälineenä. Maksaminen onnistuu vain lompakkoa käyttämällä. Bitcoin on pitkä ja monimutkainen koodi tai salausavain, joka on kyettävä oston jälkeen matemaattisesti todistamaan, että valuutta on oikean henkilön omistamaa.

bitcoin lompakko

Miten valitaan bitcoin lompakko

Lompakko eli bitcon wallet, kuten sitä myös kutsutaan, voi olla joko netti-, paperi-, desktop- tai hardware -lompakko äsken mainitun kryptovaluuttapörssin lisäksi. Mobiili- eli nettilompakko on sovellus ja se ladataan älylaitteelle tai tietokoneelle. Se on varsin edullinen ratkaisu ja maksut siirtyvät QR-koodilla.

Mobiililompakkoa varten on kuitenkin luotava vahva salasana ja mielellään myös kaksivaiheinen todennus. Paperilompakko on nimensä mukainen eli paperi, johon tulostetaan koodi. Se kertoo, kenellä on omistusoikeus bitcoineihin. Sen parhaita puolia on se, että sitä on mahdotonta hakkeroida, jos sen säilyttää turvallisessa paikassa. Sen käyttö on hankalaa varsinkin, jos treidaa paljon.

Desktop-lompakko on ohjelmisto, joka asennetaan tietokoneelle. Se voi olla joko yhdelle virtuaalivaluutalle tai vaihtoehtoisesti useille. Niitä voi olla koneella useita, koska välttämättä yleislompakko ei riitä kaikkeen. Turvallisin bitcoin lompakko on hardware, jolloin bitcoinit talletetaan omalla sirulleen. Se puolestaan on suojattu hakkereilta.

Missä tilanteissa bitcoin lompakkoa tarvitaan?

Lompakkoa tarvitaan silloin, jos aikoo käyttää bitcoin -automaattia. Mainittakoon, että niitä on Suomessa jo yli 20 kappaletta. Nämä automaatit toimivat QR-koodin avulla ja siirroissa tarvittava valuutta on oltava lompakossa. Sitä tarvitsee myös silloin, jos louhii bitcoineja. Louhimisesta saatava palkkio maksetaan suoraan bitcoin lompakkoon.

Jos ostoja on tehty huomattavan paljon, valuutta pysyy paremmassa turvassa, kun se on siihen tarkoitetussa lompakossa. Bitcoin arvo on asia, jonka tietävät myös hakkerit, joten turvallinen säilytyspaikka takaa myös turvallisemmat yöunet. Lompakko auttaa myös silloin, jos tekee paljon myyntiä sekä ostoa tai virtuaalivaluuttojen keskinäistä vaihtoa. Mitä enemmän valuuttaa on, sitä helpompaa sitä on käsitellä lompakon kautta. Bitcoinit on myös syytä testamentata ja säilyttää testamenttia turvallisessa paikassa. Sinne on kirjattava lompakon sijainti sekä salasanat.