Bitcoin kurssi

Bitcoin kurssi nousee ja laskee jyrkästi, mutta tärkeinä siinä on ymmärtää, että niin sanotut halving -syklit vaikuttavat kurssikehitykseen. Sen lisäksi bitcoin myös vaikuttaa myös muihinkin kryptoihin. Bitcoin hinta on tietynlainen veturi koko tälle sektorille. Halving -sykli tarkoittaa sitä, että lohkopalkkiot puoliintuvat. Jokainen lohko synnyttää uusia bitcoineja, mutta niitä syntyy ajan myötä yhä vähemmän ja niiden katto on 21 miljoonaa. Tähän mennessä bitcoinien kurssi on aina noussut syklien mukaan, mutta poikkeuksen teki vuosien 2021-2022 vaihde, jolloin näin ei käynytkään.

Bitcoin kurssi

Bitcoin kurssi nyt eli reaaliaikainen kurssi

Bitcoinin kurssi nyt muodostuu kryptovaluuttapörsseissä, joita tällä hetkellä on jo kymmeniä todella suosittuja. Niiden lisäksi on markkinoilla myös pienempiä, lokaalisti toimivia pörssejä. Kurssia ei hallitse mikään yksittäinen taho. Sitä ei myöskään treidata osakkeiden tapaan, vaan sen arvo on lyhyesti sanottuna epävirallinen lukema.

Reaaliaikaiseen kurssiin vaikuttaa myös kiinnostus valuuttaa kohtaan. Toisaalta siihen voivat myös vaikuttaa sodan kaltaiset tapahtumat. Toisin sanoen, jos taloudellinen tilanne on ylipäätään epävarma, niin bitcoin on sillä hetkellä vielä riskialttiimpi kohde. Ukrainan sodan alkaessa bitcoinin kurssi tippui 9 prosenttia, mutta nousi 16 prosenttia muutama viikko sodan alkamisen jälkeen, joten vaikutus ei ollut pitkä.

Kun reaaliaikaista kurssia seuraa, voi huomata, että kurssi heilahtelee jatkuvasti ja se lasketaan painotettuna keskiarvona kaikkien maailmalla olevien pörssien mukaan. Myös ostamisen jälkeen on hyvä seurata kurssin kehittymistä eli miten kysyntä ja tarjonta vaikuttavat sen kehitykseen.

Bitcoin kurssin ennustaminen

Ennustaminen on aina vaikeaa ja varsinkin bitcoin kurssin. Kurssin kehityssuuntaan vaikuttavat myös, kuinka moni yritys haluaa ottaa bitcoinin käyttönsä, miten bitcoinia kommentoidaan julkisesti ja se, miten sen käyttö yleistyy sekä pystyykö se kilpailemaan nykyistä rahajärjestelmää vastaan.

Ainut pysyvä asia on se, että bitcoin arvo muuttuu jatkuvasti. Jos ihmiset uskaltavat luottaa enemmän kryptovaluuttoihin ja hankkivat niitä enemmän, myös bitcoinien kurssi muuttuu siinä vaiheessa huomattavasti vakaammaksi, näin ainakin arvellaan. Se on vahvempi valuuttana kuin perinteiset, koska sitä on markkinoilla vain rajoitettu määrä. Lisäksi inflaatio ei vaikuta bitcoiniin ja sitä myös ostetaan enemmän silloin, kun rahamarkkinat ovat muuten kriisissä. Myöskään pörssien kaatuminen ei hajota bitcoinia, vaikka se ottaisikin hetkellisesti takkiinsa.